دانشمندان آمریکایی انجام دادند استفاده از میکروب روده برای درمان ام‌اس

 

میکروب روده

دانشمندان در آمریکا نوعی میکروب روده را کشف کرده‌اند که می‌توان از آن برای درمان بیماری‌های خارج از دستگاه گوارش استفاده کرد.

 به نقل از گیزمگ، این مطالعه حوزه جدیدی برای انجام تحقیقات پیرامون باکتری‌هایی باز می‌ کند که در دستگاه گوارش ساکن هستند.

مدت‌های طولانی است که باکتری‌های زنده بدن برای کمک به حل مشکلات گوارشی، درمان اسهال و محاصره‌ باکتری‌های مضری به کار می‌روند که ممکن است موجب ابتلا به عفونت شوند.

با این حال، همواره این تصور وجود داشته که این پروبیوتیک‌ها بر روی بیماری‌های خارج از دستگاه گوارش تاثیر ندارند؛ بنابراین دانشمندان کلینیک مایو در آمریکا سه گونه باکتریی را بر روی موش‌های مبتلا به ام‌اس‌ آزمایش کردند و دریافتند که یکی از آنها بیماری‌های ایمنی را سرکوب می‌کند.

میکروب مورد مطالعه در این تحقیق Prevotella histicola نام دارد و از روده انسان کشت داده شد. زمانی که این میکروب به موش‌های مبتلا به ام‌اس‌ اعمال شد، موجب کاهش عملکرد دو سلولی شد که معمولا موجب التهاب می‌شوند. این میکروب در عین حال، باعث تقویت گروهی از سلول‌ها مانند سلول‌های تی و سلول‌های دندریتیک شد که با بیماری ام‌اس مبارزه می‌کنند.

مطالعه میکروبوم‌های ام‌اس، فقدان این میکروب را در بیماران مبتلا به این بیماری و همچنین افزایش حضور آن در روده هنگام درمان بیماران با داروهای اصلاح‌کننده این بیماری را نشان می‌دهد.

به گفته دانشمندان، این میکروب ممکن است تاثیرات مشابهی روی بیماری‌های دیگر سیستم عصبی و بیماری‌های خودایمنی داشته باشند.

چنانچه محققان بتوانند از میکروب‌های موجود در بدن خود انسان برای درمان بیماری‌هایی فراتر از روده استفاده کنند، حوزه جدیدی در علم پزشکی شکل خواهد گرفت.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Cell Reports منتشر شد.





تاريخ : شنبه 21 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |